EIGEN PRODUCTIES
Jet van Helbergen is zangeres-verteller, sopraan en theatermaker. Haar programma’s zijn ‘muzikale vertellingen’ die gaan over het spanningsveld tussen het klassiek vocale repertoire en de belevingswereld van vandaag de dag.

Zij debuteerde in 2012 met de solo Jamaica Farewell en werkte sindsdien aan verschillende projecten samen met o.a. Marien Jongewaard (Pizza’s en Piloten, 2014), Anoek Nuyens (Hulp, 2015), Marjolijn van Heemstra (Writing Life, Writing Europe, 2016), Lizzy Timmers (De Schubertiade! Anno nu, 2017) en Pips:lab (SchubertVR, 2018).

Sinds 2016 is zij verbonden aan MEMO. Een initiatief dat wekelijks cultuur en muziek brengt voor de allerkleinsten van 0 tot 4 jaar.

OPLEIDING
Jet van Helbergen zong vanaf haar achtste in kinderkoren. Later studeerde zij kunstgeschiedenis aan de Universiteit Leiden en klassiek zang bij Frans Huijts en Carolyn Watkinson aan Codarts Rotterdam. Na het afronden van beiden studies werd ze gecoached door mimespeler/acteur en regisseur Luc Boyer

Van Helbergen volgde masterclasses en interpretatieklassen van o.a. Roberta Alexander, Meinard Kraak, Stephan MacLeod, Nico van der Meel, Carolyn Watkinson en Johanette Zomer.

 

DOORGEVEN
Jet van Helbergen zet ze zich in om muziek te brengen op plekken waar deze niet vanzelfsprekend is, zoals daklozencentra, bejaardentehuizen en ziekenhuizen. Voor de soundtrack van de docufilm van Anneloor van Heemstra Zodra ik buiten kom (Human & IDTV doc, 2015) gaf zij workshops aan zingende moeders in de vrouwengevangenis in Nieuwersluis. 

Jet van Helbergen behaalde aan het conservatorium haar lesbevoegdheid. De interesse en liefde voor het doorgeven van het vak is groot en naast haar uitvoerende werkzaamheden geeft zij lessen en workshops. Sinds 2017 is zij als docent verbonden aan Muziekonderwijs Leiderdorp.

.