Back to All Events

Eenmalig vervolg 'Als ik de liefde niet heb'

  • Waalse Kerk 1 Pierre Baylestraat Rotterdam, ZH, 3011 CN Netherlands (map)

Twee jaar geleden maakten priester Remy Jacobs en theatermaker Marjolijn van Heemstra samen de voorstelling Als ik de liefde niet heb bij het Ro Theater, waarin Jacobs vertelde hoe hij als jongetje slachtoffer werd van misbruik in de kerk. Jacobs en Van Heemstra besloten na de landelijke tournee naar Rome af te reizen. Ze schreven een brief en kregen een antwoord uit het Vaticaan. Een bedevaart met als uiteindelijke doel Remy’s wens voor te leggen aan de paus.

Kerkdienst Waalse Kerk Rotterdam (gratis toegang)

Op 5 november om 22.00 uur in de Waalse Kerk in Rotterdam blikken Marjolijn en Remy tijdens een nachtdienst terug op de briefwisseling en op bedevaart die niet doorging maar toch doorging, zij het in een onverwachte vorm. Reserveer snel want er zijn een gering aantal plekken beschikbaar.

De avond is een éénmalig vervolg op Als ik de liefde niet heb en de nasleep ervan waarin Remy zijn priesterkleed weer aantrekt, een voorstelling die een kerkdienst wordt, theater een instrument voor verandering en er nagedacht gaat worden over de vraag hoe we moeten omgaan met kwetsbaarheid in onszelf en de samenleving.

Informatie en reserveren

Earlier Event: October 29
Requiem - G.Fauré