Presentatie 'En we noemen hem' - Marjolijn van Heemstra
Apr
30
5:00 PM17:00

Presentatie 'En we noemen hem' - Marjolijn van Heemstra

Marjolijn van Heemstra besloot op haar achttiende: als ik ooit een zoon krijg, vernoem ik hem naar 'Bommenneef', de oudoom die als zogenaamde verzetsheld was uitgegroeid tot familielegende. Tijdens haar zwangerschap begint Marjolijn begint uit te zoeken wie deze 'held' eigenlijk was en begint ze te twijfelen: kan ze haar zoon wel opzadelen met de geschiedenis die met deze naam gepaard gaat? 

En we noemen hem is een razendspannende zoektocht (met een strenge deadline: een baby) die grote vragen opwerpt over goed en fout, over terrorisme en over de vraag wat een pasgeboren baby met z'n voorouders te maken heeft.

‘Ik ben steeds eerder naar bed gegaan om verder te kunnen lezen. Wat een bijzonder boek!’ – Sophie Hilbrand

Marjolijn van Heemstra is bekend als schrijver, theatermaker, dichter en columnist voor Trouw. Door de veelzijdigheid in alles wat ze maakt, spreekt ze een breed en gevarieerd publiek aan. Ze werd bij literaire liefhebbers bekend met o.a. Als Mozes had doorgevraagd en Meer hoef dan voet. 

Pre-order boek hier.

View Event →
'Pendulum' - Cecilia Bengtsson
Dec
23
9:00 PM21:00

'Pendulum' - Cecilia Bengtsson

In the sound-sculpture 'Pendulum' the body of the singer is actively engaging with the body of the swinging object. Together they engage in a play where the sound waves of the voice are touching, moulding and reflecting. For a moment creating a ‘coming together’ and a hybrid. Bengtsson investigates the interval and the interrelations between bodies by means of experiences.

View Event →
Culturele vakantieweek Johanniter Hulpverlening
Nov
12
to Nov 19

Culturele vakantieweek Johanniter Hulpverlening

  • Hotel IJsselvliedt, Wezep (map)
  • Google Calendar ICS

Johanniter Hulpverlening is een landelijk opererende vrijwilligersorganisatie, die in 1974 door de Johanniter Orde is opgericht. 
De vrijwilligers van Johanniter Hulpverlening helpen ouderen, zieken, sociaal zwakkeren en gehandicapten. Zij zijn actief in onder meer de thuiszorg, ziekenhuizen, inloophuizen, hospitiums en woonzorgcentra. Ook organiseren zij groepsvakanties voor oudere mensen met een handicap. 

In de vakantieweek van 12 tot en met 18 november, in Hotel IJsselvliedt in Wezep, zal Jet van Helbergen een cultureel programma verzorgen.

View Event →
Festival Icarus Amsterdam
Aug
27
to Aug 28

Festival Icarus Amsterdam

  • Festival Icarus, Amsterdam (map)
  • Google Calendar ICS

Voor de tweede keer vindt het Vitamine Z Festival plaats, dit jaar met het thema ICARUS AMSTERDAM. Op 27 augustus beschouwen we het groeiende onvermogen en ontevredenheid bij jongeren en jongvolwassenen als gevolg van de prestatiemaatschappij. We streven te hoge verwachtingen na. Succes is de norm geworden en je bent zelf verantwoordelijk om dit te bereiken. Hierdoor kampen veel mensen met onzekerheid, depressie en eenzaamheid. Juist door hoog te willen vliegen storten we neer in twintigersdips en dertigersdilemma’s. Het verhaal van Icarus is terug te vinden in menig drukke jongvolwassen Amsterdammer.

Het festival biedt een balans tussen plezier en inhoud door kunst, filosofie en muziek aanvullend aan elkaar te programmeren. Op het festival wordt niet alleen vanuit verschillende disciplines gekeken naar actuele onderwerpen, het bekijkt ook onderwerpen waar te weinig aandacht aan wordt geschonken. Doordat we allemaal autonoom en succesvol moeten zijn, leren we vaak niet goed in het midden te blijven vliegen en storten we juist dieper neer.

Net als vorig jaar komt er weer een breed en afwisselend programma met verschillende podia. Lezingen, debatten, theater, kunst, muziek en stand up comedy worden door elkaar heen geprogrammeerd zodat er een vermakelijk, inhoudelijk en inspirerend festival ontstaat. Een dag van kortstondig en langdurig geluk.

Informatie en kaarten

View Event →