Back to All Events

Writing life, writing Europe

  • Frascati Theater (Zaal 1) 63 Nes Amsterdam, NH, 1012 KD Netherlands (map)

Wat is de invloed van Europa op een mensenleven?

Een theatrale reis door de Europese geschiedenis met de Joods-Hongaarse schrijver György Konrád.

De Joods-Hongaarse schrijver György Konrád (1933) is de ultieme belichaming van de Europese geschiedenis van de 20e eeuw. Als klein jongetje ontsnapte hij aan de gruwelen van de concentratiekampen; hij maakte de Hongaarse opstanden van 1956 van dichtbij mee. Onder het communistisch bewind pleitte hij voor individuele vrijheid en na de val van de muur zette hij zich in voor democratie in Hongarije. Fascisme, communisme, kapitalisme: Konrád heeft het allemaal overleefd, maar niets heeft hem weerhouden zijn pen te gebruiken. Wat hem ook overkwam, hij is altijd blijven geloven in de kracht van Europese cultuur. Hoe kijkt iemand, wiens leven zo bepaald is door de Europese geschiedenis, naar het Europa van vandaag? In een lezing deelt György Konrád zijn visie op het huidige Europa.
Theaterregisseur Marjolijn van Heemstra verbeeldt het leven en oeuvre van deze bijzondere schrijver. Muziek door Jet van Helbergen en Boele Weemhoff.

Informatie en kaarten

Earlier Event: March 8
Even iets anders ...
Later Event: June 30
Europe Endless Express