Back to All Events

Presentatie 'En we noemen hem' - Marjolijn van Heemstra

  • Tolhuistuin, Amsterdam 5 Tolhuisweg Amsterdam, NH, 1031 CL Netherlands (map)

Marjolijn van Heemstra besloot op haar achttiende: als ik ooit een zoon krijg, vernoem ik hem naar 'Bommenneef', de oudoom die als zogenaamde verzetsheld was uitgegroeid tot familielegende. Tijdens haar zwangerschap begint Marjolijn begint uit te zoeken wie deze 'held' eigenlijk was en begint ze te twijfelen: kan ze haar zoon wel opzadelen met de geschiedenis die met deze naam gepaard gaat? 

En we noemen hem is een razendspannende zoektocht (met een strenge deadline: een baby) die grote vragen opwerpt over goed en fout, over terrorisme en over de vraag wat een pasgeboren baby met z'n voorouders te maken heeft.

‘Ik ben steeds eerder naar bed gegaan om verder te kunnen lezen. Wat een bijzonder boek!’ – Sophie Hilbrand

Marjolijn van Heemstra is bekend als schrijver, theatermaker, dichter en columnist voor Trouw. Door de veelzijdigheid in alles wat ze maakt, spreekt ze een breed en gevarieerd publiek aan. Ze werd bij literaire liefhebbers bekend met o.a. Als Mozes had doorgevraagd en Meer hoef dan voet. 

Pre-order boek hier.

Earlier Event: March 29
Workshop Koor Eigenwijs
Later Event: May 21
De Schubertiade!