Back to All Events

De Schubertiade! anno nu - Zomerkade OT Rotterdam

  • OT-Rotterdam 96 Coolhaven Rotterdam, ZH, 3015 GC Netherlands (map)

Met zijn oeuvre van 1000 werken staat Franz Schubert bekend als een van de meest productieve componisten aller tijden. Maar, dit bokste hij niet in zijn eentje voor elkaar.

Inspiratie voor zijn werk deed Schubert grotendeels op onder vrienden, tijdens uitbundige avonden van muziek en po√ęzie: de vermaarde Schubertiades. Ware feesten van inspirationele kruisbestuiving.

180 jaar na dato brengen sopraan Jet van Helbergen en pianist Jan Willem Passchier onder regie van Lizzy Timmers deze bijeenkomsten weer tot leven, met een twist. Om de inspirationele kruisbestuiving een extra boost te geven zal het muzikale programma in zijn geheel bestaan uit verzoeknummers van de aanwezigen.

Aan de hand van anekdotes, verhalen en muziek nemen Jet en Jan Willem het publiek mee in de wereld van de vermaarde componist die hen zo inspireert. Wat waren zijn drijfveren, dromen en teleurstellingen? En wat betekent het om vandaag de dag naar de romantische muziek van Schubert te luisteren.

Info en kaartjes