Back to All Events

Schubert VR

  • Opera Dagen Rotterdam 2018 (map)

De vraag is niet ‘Wat kunnen de kunsten doen voor het publiek?’, maar ‘Wat kun je als publiek doen voor de kunst?’. Op zoek naar een antwoord op deze vraag wordt in de voorstelling Schubert VR het verleden naar het heden gehaald. Aan de hand van Schubert en zijn muziek onderzoeken we onze romantische erfenis en creëren ter plekke met behulp van verzoeknummers van het publiek en virtual reality een 21ste eeuwse Schubertiade. Dit alles met de wens, net als ten tijde van Schubert, het publiek mede-auteur te maken van een unieke voorstelling.
Schubert VR gaat over de noodzaak, de mogelijkheden en de fantastische gevolgen van de re-empowerment van het publiek.

Operadagen Rotterdam verrast graag met kleine operavoorstellingen op unieke binnen- en buitenlocaties in de stad. Afgelopen jaren gebeurde dit tijdens de populaire Operawandelingen en de Operafietstocht, dit jaar is er in navolging hiervan de gloednieuwe wandeling Heldentocht, een vrij te lopen parcours langs verrassende minivoorstellingen op bijzondere locaties in de binnenstad. Wandelparcours is op eigen gelegenheid. Bij entreekaart ontvang je de wandelroute en adressen van de speellocaties. Start om 11.00, 12.00 en 13.00 uur vanaf TR Schouwburg (circa 4 uur).

Informatie en kaarten

 

Earlier Event: April 21
Gloria - Vivaldi