Terug naar alle evenementen

BomenTijd - een audiobeleving


  • Arboretum Trompenburg 86 Honingerdijk Rotterdam, ZH, 3062 NX Netherlands (kaart)

Als je een boom zou vragen ‘Hoe laat is het?, zou het antwoord zijn, ‘Dat is duidelijk, het is nu.’

Voor de mens is dat echter niet zo duidelijk. Hoe komt het toch dat wij mensen levenslang kunnen mijmeren over het verleden en nachten lang kunnen tobben over de toekomst. Maar nu? …Dat lijkt zo ingewikkeld.Als tegenwicht voor de haast van de stad, met haar 24-uurs overdaad aan prikkels, trekt de mens graag de natuur in. Want, zo merken we, groen doet goed. In tegenstelling tot de mens telt de natuur geen uren.

In de Audiobeleving BomenTijd kun je de tijd even vergeten en je laten meevoeren door vertellers Judith en Jet in een filosofisch muzikaal onderzoek naar het diepere verband en verbond tussen mens en natuur. Een zoektocht naar het nu, de plek waar we, al is het maar even, onszelf en onze zorgen kunnen vergeten.

BomenTijd is in 2020 onder de naam 'A Glimpse of Heaven, DIY in 20 minuten' als pilot ontwikkeld n.a.v. de Open Call voor de expositie NIEUWE AARDE: 12 visioenen (een initiatief van het Bijbels Museum Amsterdam en Merlijn Twaalfhoven/de Turn Club) en werd door de commissie uit 261 inzendingen geselecteerd voor de tentoonstelling in de Westerkerk in Amsterdam. Speciaal voor Trompenburg is het werk doorontwikkeld en zal van 10 juli tot 1 november 2021 in het arboretum te beluisteren zijn.

Op deze site vind je verder kijk- luister- en leesvoer voor als de audiobeleving BomenTijd je interesse heeft gewekt. Ook vind je hier de liederen en songs die te horen zijn in het hoorspel. Helemaal onderaan de pagina kun je het contactformulier gebruiken als je wat kwijt wilt naar aanleiding van je luisterervaring, of je aanmelden zodat we je op de hoogte kunnen houden als je dat zou willen.