Back to All Events

Festival Icarus Amsterdam


  • Festival Icarus, Amsterdam 4 Korte Papaverweg Amsterdam, NH, 1032 KB Netherlands (map)

Voor de tweede keer vindt het Vitamine Z Festival plaats, dit jaar met het thema ICARUS AMSTERDAM. Op 27 augustus beschouwen we het groeiende onvermogen en ontevredenheid bij jongeren en jongvolwassenen als gevolg van de prestatiemaatschappij. We streven te hoge verwachtingen na. Succes is de norm geworden en je bent zelf verantwoordelijk om dit te bereiken. Hierdoor kampen veel mensen met onzekerheid, depressie en eenzaamheid. Juist door hoog te willen vliegen storten we neer in twintigersdips en dertigersdilemma’s. Het verhaal van Icarus is terug te vinden in menig drukke jongvolwassen Amsterdammer.

Het festival biedt een balans tussen plezier en inhoud door kunst, filosofie en muziek aanvullend aan elkaar te programmeren. Op het festival wordt niet alleen vanuit verschillende disciplines gekeken naar actuele onderwerpen, het bekijkt ook onderwerpen waar te weinig aandacht aan wordt geschonken. Doordat we allemaal autonoom en succesvol moeten zijn, leren we vaak niet goed in het midden te blijven vliegen en storten we juist dieper neer.

Net als vorig jaar komt er weer een breed en afwisselend programma met verschillende podia. Lezingen, debatten, theater, kunst, muziek en stand up comedy worden door elkaar heen geprogrammeerd zodat er een vermakelijk, inhoudelijk en inspirerend festival ontstaat. Een dag van kortstondig en langdurig geluk.

Informatie en kaarten

Earlier Event: July 17
De Kleren maken de Man.
Later Event: September 21
HULP - Frascati Producties/Anoek Nuyens