Back to All Events

HULP - Frascati Producties/Anoek Nuyens

  • Theater Kikker, Utrecht 14 Ganzenmarkt Utrecht, UT, 3512 GD Netherlands (map)

Sinds de jaren ’60 ondersteunt de stichting Auxilium kleinschalige medische projecten in Afrika. Na vijftig jaar bestuur draagt Anoek Nuyens’ oud-tante de stichting aan haar over. Als Nuyens één van de ziekenhuizen in Kenia bezoekt, blijkt alles aanwezig behalve de patiënten zelf. Tijdens haar reis ontdekt ze tragische, persoonlijke verhalen, maar hoort ook nieuwe geluiden. Met het journalistiek theaterproject HULPstelt ze de Noord-Zuid problematiek op scherp. Geloven we eigenlijk nog in ontwikkelingssamenwerking? En welke koers moeten we varen anno 2017? Nuyens dwingt je na te denken over de waarde van ‘goed doen’ en medemenselijkheid, in een tijd waar het individu boven alles gaat.

Kaarten en informatie

Earlier Event: August 27
Festival Icarus Amsterdam
Later Event: October 2
De Kleren maken de Man.